top of page

Op zondag 13 november 2022 van 14 -17 uur nodigen wij u uit om de feestelijke presentatie van ons boek De Andere Kant bij te wonen in het Mandela huisje, Amsterdam. Meld u aan via onderstaande knop.

Een boek over tweeling zijn

Boek.png

amor fati

die de een mogelijk maakt

of de ander laat verdwijnen

zo zal het wel blijven

hier in de weidsheid  van het landschap

maakt liefde zacht natuurlijk

vooral licht en tot beschikking

wat is de wereld goedgunstig

dat dit spiegelbeeld haar herbergt

verzoening en een leuning biedt

aan mijn uitreikende hand

Beeldmateriaal 2.png
Wilma en Fennanda samen.png

Hun verhaal

Fennanda en Wilma Eleveld zijn al 62 jaar een tweeling.
 

Wie is de oudste? Die vraag wordt regelmatig aan tweelingen gesteld. En wat betekende het voor hen als tweeling om kort na elkaar uit één moeder te kruipen? Fennanda werd op 26 oktober 1960 tien minuten eerder geboren dan Wilma, die als verrassing volgde. Tot hun 12e jaar waren ze naar de buitenwereld hetzelfde. Ze vormenden een eenheid en waren 'de' tweeling.
 

Hun ervaringen en verhalen zijn divers, hun gedachten en hun talenten een zoektocht naar eigenheid, hun levens parallel en gespiegeld. Het boek is een poëtisch onderzoek naar de dynamiek en verbinding tussen Wilma en Fennanda als tweelingzussen en biedt zicht op de  perspectieven van een spiegeltweeling. In beelden, dialogen en poëzie belichten Fennanda en Wilma - als beeldend kunstenaar en dichter - hun tweeling-zijn in dit bijzonder vormgegeven boek: De andere kant.

14 tweelingen (2).png

Bestel ons boek

De Andere Kant verschijnt op 22 oktober 2022 in een oplage van 200 exemplaren. Met beelden, dialogen en poëzie belichten wij onze ervaring en verbinding als tweeling. Het hardcover boek (genaaid gebonden) is vormgegeven door Manja van der Storm.

Ons boek is te bestellen door ons een mail te sturen via onderstaande knop. We kunnen het boek desgewenst ook bij u thuis bezorgen. Noem dit in uw mail.

bottom of page